Борислав Боев:Прекрасният нов свят, който носи непредвидими, но все по-високи цени на електроенергията.

312 лв. – толкова струва един мегаватчас в България на пазара „ден напред“. Цяла Европа е виолетово-синя, вече втори месец цените са в този спектър, което означава едно – намираме се в тотален ценови шок, който унищожава бизнеса.


Непостоянството на вятъра не може да помогне, на слънце не може да се разчита, мразим ядрената енергетика, въглищата дваж повече, газохранилищата ни са празни, а от Тексас, Урал и Близкия изток ни казват – пазара е напрегнат, не смогваме да угодим на всички. На фона на това разни Урсули и Франсове продължават да се пенявят за устойчивостта на Зелената сделка, за климатичната „криза“ и за прекрасния нов свят, който предстои… а удобно премълчават, че ние вече живеем в него.

Прекрасният нов свят, който носи непредвидими, но все по-високи цени на електроенергията. Прекрасният нов свят, който кара Гражданска защита в Германия да чертае планове за все по-възможния и назряващ режим на тока. Прекрасният нов свят на производствена инфлация, която ще доограби това, което централните банкери не успяха…

Борислав Боев, индустеиален мениджър, фейсбук

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *