Ива Митева:Румен Радев се оказа един силен мъж.

Ива Митева от ИТН гостува в сутрешния блок на БНТ. Ето какво коментира тя:

Румен Радев се оказа един силен мъж. Той имаше сила да излезе и да се опълчи заедно с народа. Позицията ни зад Радев е твърда. Наши членове са част от инициативния комитет. Предпочитаме да не издигаме наш президент, да замълчим и да застанем зад Румен Радев.

При нас няма задкулисие, ако имаше, мислите ли, че щяха да но оставят да не съставим кабинет. Така че тези обвинения са неоснователни.

Не смятам, че сме победени и сме се самосвалили. Когато искаш да направиш кабинет с 65 народни представители, ако ни бяха позволили и нямаше задкулисие, те можеха да ни поискат вот на недоверие по всяко време и ние нямаше да влезем пак в парламента. Ние имаме програма и се надявам хората да не са се отказали от нас. Надявам се да ни чуят защо стигнахме до тух и извинението ни хората.

Законът за Бюрото беше по наш законопроект. Ако тръгнем да правим реални реформи, те ще ни гърмят по улиците. Заплахата с НСО беше някакъв знак, защото ние тръгнахме да правим промен. Актуализацията на бюджета се дължи на парламента, а не на Асен Василев и Петков. Ние дадохме 16,7 милиона лева за култура за първи път се дават толкова пари. Имаше комисията по култура заседание три часа. Да , трябва да има култура. Културата е важна.

Ще ми се хората да казват какво им казваме.

2015г. Христо Иванов беше в кабинета и видях неговата съдебна реформа. Те не бяха доброи по качество. Затова не трябва да се разделяме, а да работим обединени заедно.

Не закрихме спец правосъдието, защото нямаше време. Не можахме да стигнем до второ гласуване. Има много работа по това. Трябва да се преразгледа това дали въобще ни е нужен главен прокурор.

Плагиатството на г-н Илиев, вече СУ се произнесе. Аз съм доктор по Конституционно право и знам колко е важно за рецензентите и как наблюдават това цитиране под черта. Странно е тук, че от 2015г. този въпрос не е поставен и защо рецензентите не са обърнали внимание. Ако той не беше влязъл в политиката, дали щеше да се зададе. Човек трябва да бъде внимателен в своите дела и трябва да следва правилата.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *