Първи думи на Герджиков след номинацията за президент. ” ГЕРБ са склонни да ме подкрепят.”

Приех инициативен комитет да издигне моята кандидатура за президент на Република България. Смятам, че мога да бъде полезен именно с това, че имам качествата да олицетворявам единството на нацията. Това заяви проф. дфн Анастас Герджиков пред журналисти след откриването на академичната година в Софийския Университет „Св. Климент Охридски“.

Аз съм ректорът на най-големия и сложен български университет. Аз съм председател на съвета на ректорите. Имам опит да балансирам между интереси така, че всички да се почувстват удовлетворени“, допълни той.

Като мотив за кандидатурата си изтъкна желанието за обединение на нацията в момент, когато тя е тежко разделена: „Мотивировката ми е да помогна за обединението на всички партии и всички българи“. Относно подкрепа за кандидатурата си каза: „Разговарям с мои приятели от дясното и дясно-центристкото пространството. През последната седмица разбрах, политическа партия ГЕРБ е склонна да подкрепи моята кандидатура“.

Целта ми е да обединя българския народ. Няма да откажа подкрепа от никой. Ако желанието ми беше да се сдобия с пост – вече имам такъв. Второ, още преди 5 години получих покана да се кандидатирам от една голяма партия“.

По темата с Петър Илиев и плагиатството заяви: „Не само аз, но и декана на Юридическия факултет не знаеше за този казус“.

Източник: novini.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *