Соня Колтуклиева с прочувствено писмо към Кирил Петков.

Драги Кики – обръщам се така към теб, г-н Петков, защото моя приятелка от Ванкувър си спомня, че съм се запознала с теб и родителите ти, докато снимах тв филм за българските общности в Канада. Сънародниците ни във Ванкувър, където си израснал, ме впечатлиха със своята почтеност и благородство, бяха единни и сплотени. Сигурна съм, че ти искаш да бъдеш достоен за тях, за родолюбието им, което ме умили. 
Освен това, Кики, ние живеем на две съседни улици в София – ако погледна от моята тераса през сградите на Иво Прокопиев и “Капитал”, ще видя китната градинка, в която се събирате с Линда и Асен Василев за лъчезарни приятелски срещи, на които чертаете sendero luminoso (shining path) на българската Промяна – сега и во веки веков, амин. 


Драги Кики, някакви хора непрекъснато питат за твоето канадско гражданство, даже и в Стара Загора онзи ден са любопитствали. Отговорил си, че в следващите 60 дни имаш друга работа и не ти се ходи до Букурещ, за да си вземеш документа, с който канадската държава се отказва от теб. 
Аз ще отида! Подпиши ми пълномощно и… нямаш грижи. Аз тези дни съм в Париж, за да се порадвам на опакованата от екипа на Кристо и Жан-Клод (R.I.P.) Триумфална арка, но няма проблем да взема самолета за Букурещ – тъкмо от Франция да кацна във франкофонска държава, на това със сигурност ще се погледне много добре, та да не чакам на опашка пред посолството на Канада. 
Ще ти взема документа и ще го донеса в сладкарничката на Линда, обещавам даже да си купя торта, понеже бях нажалена от обяснението ти, че за да си плати данъците, съпругата ти трябва да продава по 300 торти на месец. Не е лесно…


Впрочем, Кики, ти този сертификат за отказ от гражданство – renunciation certificate, би могъл да го изтеглиш он-лайн, когато е готов, но може пък компютрите на администрацията в Отава да са блокирали, нали не-толкова красивият-като-теб Джъстин Трюдо предизвика правителствена криза.  
Кики, аз вярвам в твоето изключително и даже уникално политическо бъдеще! Ти с един удар на 14 ноември ще спечелиш абсолютно мнозинство и ще промениш тази остаряла и досадна българска Конституция. Но дотогава – ще трябва някак да се прежалиш и да се съобразяваш с нея. Без документа от Канада няма да можеш и народен представител да станеш в 47-я парламент. That’s the reality!
Така че, Кики, пращай ми пълномощното и да излитам ASAP за Букурещ!


Sincerely yours,Соня Колтуклиева

източник:фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *