Димитър Стоянов: Войната с #ГешефТ и ГЕРБ превърна Румен Радев в най-подкрепяния и одобряван президент до тук!

Нека не го овъртаме, Радев е най-силният президент, който сме имали. Защото има късмета или нещастието да е принуден да покаже силата си. Вероятно и Петър Стоянов и Жельо Желев биха били лидери на обществено мнение и водачи, но в техните мандати никой не воюваше с тях! Или поне не явно.
Суровите времена раждат силни лидери! Войната с #ГешефТ и ГЕРБ превърна Румен Радев в най-подкрепяния и одобряван президент до тук!
Дано обаче той си е взел поука и от грешките, които направи. Сякаш на него му беше “писано” да воюва или да мишкува! Ако Радев не беше подписал указа за #ГешефТ, той щеше да предизвика конституционна криза! Но вероятно щеше да е по-добра алтернатива. Светът познава такива прецеденти! Статуквото не трябваше да си назначава главен прокурор!
Макар и да подписа указа, Радев влезе във война с #ГешефТ. Това не трябва да се повтаря. Ако ВСС, който зловещо продължава да функционира в настоящия си състав, кадрува във ВКС я Сотир Цацаров, я Георги Чолаков, дано Радев има силата и смелостта да не подписва подобен указ!
Да, Радев не е виновен, че е поставен в такава ситуация! Цели два парламента не успяха да съберат сила и желание да променят ЗСВ, да пратят този състав на ВСС там, където слънце не огрява и да изрита #ГешефТ в клоаката на историята! Сега обаче отговорността ще падне върху следващия онзи, който ще бъде президент през следващия мандат. А това вероятно е Румен Радев.

Димитър Стоянов, журналист

Последвайте страницата ни във фейсбук:

https://www.facebook.com/Вестникар-100432005720082/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *