Как ни лъжат с цената на PCR тестовете и кой печели на наш гръб?

Докато гледаме на болниците като на търговски дружества, а на здравето като на стока, здравеопазването ще е все на това дередже, а вероятно и ще се влошава още. Имам към вас няколко въпроса, които задавам от името на милиони потърпевши български граждани“.

Това заяви народният представител от „БСП за България“ проф. Минчо Христов в питане към здравния министър Стойчо Кацаров.

Ето какво попита той:

„Каква е международната цена на консумативите за един PCR тест? Вярно ли е, че цената е около 10 лева или 5 евро? И тъй като знам отговора, ще ви попитам кой печели стотици милиони на гърба на българските граждани?

Имам още няколко въпроса:

Каква е достоверността на PCR тестовете? Задавам този въпрос във връзка с вчерашната заповед на CDC (американската агенция за контрол над заразните болести) от 1 септември всички болници, клиники и лаборатории в САЩ да преустановят използването на PCR-тестовете по причина че са неблагонадеждни. А точният цитат на заповедта на CDC гласи: „PCR-тестът не може да различи обикновения сезонен грип от Sars-Cov 2″.

И при това положение не са ли напълно фалшиви всички досегашни статистики за заразените, заболели и починали от Ковид-19 у нас и по света“, попита депутатът Минчо Христов служебния здравен министър от трибуната на Народното събрание.

Източник: Skandalno.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *