Красимир Каракачанов: С ГЕРБ се разбрахме за важните обществени теми

Видяхме сцени в последните два парламента, които не сме виждали в историята си. Това заяви пред БНТ бившият военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

“Когато с ГЕРБ изготвяхме програмата си седмица се карахме, но се разбрахме за важните за обществото теми”, коментира още той политическата криза, в която попаднаха политическите сили в последните Народни събрания и изтъкна, че партиите не са намерили куража да седнат на една маса като нормални хора.

Бившият вицепремиер предполагал, че още след първите избори ще има воля, здрав разум и отговорност партиите да направят правителство. 

Проблемът не е в думата “коалиция”, а че в България отдавна няма истински политически партии. Последните 10 години говорим само за проекти, сега сме свидетели на нови такива”, допълни Каракачанов.

“Коалициите бяха наказани от нашите избиратели. 40% от гласувалите за ВМРО на първите избори тази година не излязоха изобщо да гласуват на 11 юли“, обясни лидерът на ВМРО решението на патриотите да се явят самостоятелно на изборите на 14 ноември.

Ще имаме кандидат-президентска двойка, обсъждаме няколко личности”, разкри Каракачанов.

източник: novini.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *