Илиян Василев: Европейската комисия отново предлага политики без сметка?България трябва да бъде решително против.

Внимание – Европейската комисия отново предлага политики без сметка. България трябва да бъде решително против. На 14 юли Европейската комисия предложи на държавите-членки на Европейския съюз да забраняват от 2035 продажбите на нови бензинови или дизелови превозни средства в полза на 100% електрически или водородни превозни средства. Това е в контекста на плана за въглеродна неутралност до 2050 г.


За да стане това трябва да се изпълнят няколко неща.


Първо, хората да имат възможността да си купят ЕА, които и тогава ще останат много по-скъпи. Защото за да се задоволи търсенето в света трябва да не само всички автомобилостроители да започнат да произвеждат електроавтомобили, но и мощностите да се увеличат значително. Но пък това зависи от капацитети за производство на батерии и мощен ръст в производството на металите, които са необходими за това – от редките, до медта и алуминия. В момента производителите в целия свят изпитват трудности в производството на чипове и няма надежда това скоро да се преодолее.


Второ, но как да се случи това като зелените идеалисти настояват /включително нашия Капитал, който се очертава като трибуна на зелените сделкари/ да зарежем проучването и добива на метали, защото това било много енергийно интензивно и ВЕИтата нямало да успеят да задоволят търсенето.
Те настояват и за отрицателни икономически растеж за да напаснем света и икономиката към ограничените възможности за зелената ниско и безъглеродна икономика.


Трето, пак за доходи отрицателния ръст на икономика може да произведе повече доходи с които да си позволим тези ЕА само ако междувременно населението на планетата рязко намалее – я от пандемия я от системно ограничаване на раждаемостта. Тук спирам защото интерпретацията е зловеща.
И накрая – междувременно зелените сделкари нямат никаква идея как до тогава ще се отопляваме и генерираме енергията, която ще ни трябва за да задоволим повишеното търсене на енергия и фосилни горива, за които се досещаме като стане тъмно и студено.


Питам кои ги е избирал тези от ЕК та да имат право да ни определят живота?Сроковете за прехода трябва да бъде инвидуални за всяка страна според БВП и възможностите и.

Автор: Илиян Василев

Директор на Иновативни енергийни решения

Последвайте страницата ни във фейсбук, за да получавате своевременно всяка наша статия:


https://www.facebook.com/Вестникар-100432005720082/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *