Тодор Беленски:Доста пъти съм ви споделял вижданията си, че пандемичните мерки са нелогични и понякога абсурдни.

Доста пъти съм ви споделял вижданията си, че пандемичните мерки са нелогични и понякога абсурдни, ако става въпрос за общественото здраве.

Гърция обаче покрива всички изисквания за геноцид срещу населението си. Както вероятно знаете, в страната беше въведено задължително боцкане за здравните работници, подвизаващи се в държавни учреждения.

Резултатът вече е налице. Това е довело до недостиг от най-малко 7000 служители в системата на общественото здравеопазване. Естествено, сега отговорността ще бъде прехвърлена на хората, които са отказали иглата.

Реално обаче Гърция е обезкървила здравната си система от най-важния елемент, а именно човешкия. Това е нещо напълно предвидимо и то в момент, когато системата е по-натоварена от обичайното.

На остров Наксос например и двамата хирурзи, един от двамата микробиолози, двама от пет лабораторни техници и пет от 30 медицински сестри, са отстранени. На по-малкия остров Аморгос четирима от осем служители няма да работят.

Логиката е, че щом има такава съпротива, би трябвало правителството да отстъпи крачка назад, нали така? Да, ама не. Правителството в Гърция обмисля да задължи здравните работници да се боцнат и с допълнителна (трета) доза. Както знаете за трета доза има най-малко изследвания и очаквано се счита за най-рискова.

Честно казано вече изобщо не ми се пише по темата с боцкането. Но темата е твърде сериозна и не мога да я пренебрегна. Въпрос на дълг към обществото е!

Тодор Беленски, политолог

Последвайте страницата ни във фейсбук, за да получавате своевременно всяка наша статия:


https://www.facebook.com/Вестникар-100432005720082/

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *