Много, изключително много бавно увират главите на българите по отношение на имунизирането.

За разпространението на вируса човек, ако се интересува, може да намери всевъзможни данни.
Ето защо ще кажа само няколко думи след вчера приключилата поредна седмица на протичащата Четвърта вълна на вируса.

През изминалата седмица имаме 10914 нови заразени. От седмицата 19-15 април (когато новите заразени бяха 11119) насам това е най-високият резултат. Но тогава се намирахме в седмица на стихващата вече Трета вълна.

По принцип вече четвърта седмица тече относителна стабилизация на броя на новите заразени. Започналата днес седмица може да ни подведе с данните си и медиите да разтръбят, че има спад на новите заразени, защото това ще бъде седмица с три почивни дни. А в почивните дни с изключение на вируса всичко у нас – тестване, имунизиране – замира и спада от 5 до 10 пъти, че нерядко и с повече.

Ето как нараства седмичният максимум на съотношението между позитивните тестове и всичките тестове за последните три седмици: 7.7%, 8.1%, 9.7%.

Както прогнозирах, през изминалата седмица достигнахме кота 500 в броя на починалите за една седмица. Преминахме и кота 20000 на общия брой на починалите от/с ковид – те станаха вече смайващите и смазващите 20028 души!
Ето нарастването на броя на починалите от/с ковид за последните седмици: 348, 407, 506.

През следващата седмица ще достигнем 5000 настанени в болници с ковид и 400, намиращи се в интензивни отделения, водещи неистова битка за живота.

Много, изключително много бавно увират главите на българите по отношение на имунизирането. Злостните антиваксъри, безумните ескадрони на мангъровщината, отстъпват постепенно, редиците им се топят, но за жалост, с изключително мудни и застрашаващи националното здраве и националната сигурност темпове.

Колективното безумие на антиваксърите не е само техен личен и стаден избор. Защото ние с тях сме в един куп. Държавата волно или неволно ги толерира. Желаеш или нежелаеш да се имунизираш, тя, държавата се отнася по един и същи начин към теб.

Антиваксърите не искат да чуят за имунизация, но не се отказват от лекуване, когато глупостта им ги доведе до интензивните отделения или „поне“ ги настани в болница. Нещо повече – колкото по-яростен антиваксър е била една кратуна, толкова повече, както казват руснаците, вопли и сопли тя реди и цеди – Докторе, помагай, докторе, спасявай! Няма нищо по-грозно и по-противно от стенещ и хленчещ заразен с ковид антиваксър, целуващ ръцете на мъчениците лекари и медицински сестри с молба да бъде излекуван!

Пак да кажа, антиваксър за мен е човек, който може да се ваксинира, но не иска.

Но пак казвам, главите на българите ще уврат. Може би доста късно, но несъмнено ще уврат!
Българинът той е такава порода двукрако и едноглаво същество, при което нещата винаги стават не по нормалния, а по четвъртия начин. Той се опъва като магаре на мост, той хитрува като лисица край курник, той се прави на по-по-най, гледа да мине метър, затова първо изяжда тоягите, после изблизва солта, сетне връща парите и накрая остава с пръст в устата.


В огледалото на ваксинирането можем да видим цялата истина и за най-зле направения Преход, и за последните места по всички позитивни и първите места по всички негативни параметри в Европа, и десетгодишното агонизиране под властта на един арогантен и некопетентен нарцис с патологично огромно его, и това, че силите на промяната не набират критична подкрепа, за да има Промяна, а затъваме в блатото на статуквото и безпътицата в периферията на Европа. И ставаме коридорна територия с обслужващи функции, населена от спасяващи се поединично индивиди и управлявана от лишен от стратегическо мислене и с непомерни корупционни апетити политически елит, с извинение за думата елит.


Всяка крушка си има опашка. И крушката на българската ни съдба – също си има опашка. Затова ние постоянно се въртим в кръг и единственото усилие, което полагаме като общество е да си захапрем опашката. Но не можем. Макар че това неможене не ни спира да продължаваме да се въртим в кръг и си гоним опашката.

Автор: Николай Слатински, фейсбук

Последвайте страницата ни във фейсбук, за да получавате своевременно всяка наша статия:


https://www.facebook.com/Вестникар-100432005720082/

About The Author

1 thought on “Много, изключително много бавно увират главите на българите по отношение на имунизирането.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *