Да се родиш на 70

76-годишна китайска баба, която обикаля света на своя верен “железен кон” и е символ на свободата от концепцията за “старост”.
Хуан Янжен е родена във Фудзиен през 1944 г. и сега живее в Ксиамен с порасналите си деца, внуци и правнуци. През януари 2016 г. тя спечелила местен конкурс за красота и била поканена в Пекин, за да бъде отличена като „най-модерната баба на Китай“. Оттогава тя вярва, че възрастта сама по себе си не означава нищо и всеки има право да мечтае и да се стреми към най-доброто.


Когато през 80-те години на миналия век е построена железопътната линия Цинхай -Тибет, жената е имала съкровена мечта, да види красотата на Тибет със собствените си очи. Но по онова време това е било невъзможно и тя трябвало да работи много в металургичния завод в Сианмин, за да издържа децата си. По-късно мечтите ѝ били изтласкани на заден план от здравето и изглеждало, че ще останат завинаги във въображението ѝ. Спечелването на състезанието обаче дало увереност на Хуан. Тя разказала на децата си за старата си мечта и те решили да ѝ помогнат за да я осъществи. Вярно, ставало дума за пътуване до Тибет с влак. Когато Хуан обявила, че иска да отиде там сама и с мотор, те били ужасени.


След контузия на тазобедрената става през 2015 г. лекарите забранили на жената дори да кара колело, а сега тя имала мечта да кара Харли. Но Хуан била категорична за собствената си свобода.
От 2016 г. баба им обикаля света на верен „железен кон“. Тя постигнала целта си и си купила мотор, бързо овладяла карането му и сега дори младите хора завиждат на смелостта ѝ.


Първата желана точка на картата била, разбира се, Тибет. Хуан се изкачила по планините, разхождала се в пустинята, яздела камили. Всичко това тя описа в блог, който е бил следван и продължава да бъде следван от милиони хора по целия свят.
Ето думите от нейния блог: „Всички казват, че след 70 г. жената трябва да остане вкъщи, да се облича в широки парцали и да не мечтае повече за бъдещето. Но по всяко време жената е жена, която може и трябва да остане елегантна, привлекателна, освободена от стереотипите. И никога не е късно да мечтаеш за най-невероятното. Докато се стремиш към красотата, тя определено ще бъде с теб “…

Из нета

Последвайте страницата ни във фейсбук, за да получавате своевременно всяка наша статия:


https://www.facebook.com/Вестникар-100432005720082/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *