Евгени Будинов: Как се съсипва културата за няколко месеца

МИНИСТЪР МИНЕКОВ Е НЕМОЖАЧ ИЛИ КАК СЕ СЪСИПВА КУЛТУРА ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА


За съжаление отново сме излъгани от служебния министър на културата – Велислав Минеков. Заради огромна некомпетентност и абсолютно безразличие към нас – хората на културата – все още не е внесен правилник за прилагане на Закона за филмовата индустрия, дори не е изготвен такъв и не е предложен за обществено обсъждане. Въпреки усилията на толкова много хора, които участвахме в промяната на закона, преборихме се за историческото увеличение на бюджета за кино, на практика тази година ще бъде нулева за българското кино и за всички творци, които работят в него. Няма такъв срам! И всичко това се случва, защото имаме най-некадърното управление на Министерството на културата от много време насам.
Служебният министър беше забравил да внесе и предложение за актуализацията на бюджета за култура, но благодарение на Комисията по култура, въпреки министъра и неговата неадекватност, бяха гласувани допълнителни над 16 милиона лева.
И сега…помните ли, че още през май, с влизането си във властта Минеков заяви гръмко по всички медии, че за два месеца ще направи толкова, колкото не е направено за 10 години! Какво се случи??? Вчера, същият този министър заяви отново пред медиите, че съжалява, че няма право на дългосрочни решения и, че е трудно ,,за ден и за два да направиш нещо съществено“…
Толкова за обещанията! Започнаха оправдания и лъжи.
Мисля, че е крайно време да свалим доверието си към служебните лица, които управляват некадърно!

Последвайте страницата ни във фейсбук, за да получавате своевременно всяка наша статия:

https://www.facebook.com/Вестникар-100432005720082/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *