Деян Донков: Политиците, които използват определения “това е цирк/това е театър” не стават. Театърът и циркът са изкуство.

Деня Донков гостува в БНТ и сподели за новия си театрален проект по романа „ Камбаната“ на Недялко Славов. „ С Недялко сме приятели и съм щастлив. Това е сбъдната мечта. Няма класически прочит. Драматизацията е моя. Голямо удоволствие и мъка едновременно да работя. Каро четох романа и си мечтаех да играя този герой“. Представлението е моноспектакъл под звуците на Карандила оркестър. С Карандила Донков се е запознал на наградите Икар, а нецензурираната версия е на неговия рожден ден, споделя още актьора.

„В романа има ромка Нейла, в която моя герой е влюбен. Той е разкаял се убиец. Карандила са душата на Вено-убиеца. Препоръчвам този роман. Всичко е вътре в този текст. Героите ми винаги имат акцент и са противоречиви личности.  Този проект има кино и театър в него.  Има 3D мапинг проекта“.

Актьорът коментира и политическата ситуация в страната. „Там е нашата горчива действителност. В романа. Когато се огледам виждам чалга, жени , които правят неща за шари, деца зарибени с наркотици, убити възрастни, гладни хора. Ще гласувам. Политическата ситуация сега е пародия. Един добър режисьор ще направи добра пародия.“

Донков представи и новата си стихосбирка. „Сега излизат моите стихове. Старая се да съм свободен. „

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *