Александър Симов: Народното събрание прилича на психиатрия останала без лекарства

Ние показахме в рамките на този психиатричен парламент, че ние от БСП търсихме диалога, искахме всички партии да седнат и поговорят  не какво ги разделя, а кое ги обединява, каза Симов пред БНТ.

Резултатът е, че отиваме на трети избори в рамки на шест месеца. Партиите на протеста се провалиха в това да дадат алтернатива на модела на Борисов. те не успяха да си говорят  една с друга. Вижте резултата. Занимаваме се в вътрешно парламентарна кухня. НС прилича на психиатрия останало без лекарства, каза още Симов.

Той коментира и предполагаемата политическа формация между Асен Василев и Кирил Петков като каза, че не се страхува от тяхна партия. “По никакъв начин не твърдя, че това е най-горещата тема на Позитано. Нормално е политическа партия да се интересува от процеси в обществото и не е интрига да питаш дали президента стои зад такъв процес на кражба на депутати от БСП към някаква обединение с Асен Василев и Петков. Спорадично в историята на България се появяват хора накичени с надеждата на обществото и влизайки в парламента е големия тест дали някакъв политически субект носи смисъл или е поредния обект на ТВ шоу. Ние продължаваме да подкрепяме Румен Радев. Не е направил нищо, с което да преоценим това разбиране. Румен Радев не е разединител на нацията, а когато назря политическата криза той излезе сред хората. Ние все още много дължим на хората от протеста.

Относно формацията между Асен Василев и Кирил Петков каза още : “Ако се появи такава партия то трябва да е дясна, защото те са заявявали, че са десни хора. Демократична България не са предали нас. Те имат големи претенции, високопарно тупане в гърдите и звукът наподобява на „нецензурния канал на Боримечката“ по Вазов. Ние искахме да осигурим време на новите партии да направят всичко, което са заявили. Те не дойдоха на среща с нас. Няма наивник, които да вярва, че Демократична България иска да направи съдебна реформа. Също не искат да се боря с Гешев. Видя се многократно. Резултатът е трагичен.

Благодарение на БСП се обърна внимание на пенсионерите у нас. да актуализацията се отложи, но пенсионерите излизат с повече пари сега. колко пъти от пет години насам постоянно говорим за това. имаме ясна политика към възрастните хора, което за мен е добре, допълни той.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *