Измислените злодеи от Близкия изток

Медиите навсякъде, отново тихичко, съобщават че френската компания Lafarge е давала милиони на ИДИЛ и Ал-Нусра за да й осигурят работата и суровините в завод за цимент в северозападна Сирия, територия, контролирана от ИДИЛ и бунтовниците тогава.

Френският циментов гигант Lafarge може да бъде изправен пред ново обвинение за съучастие в престъпления срещу човечеството, след като Върховният съд на Франция отмени решение на друг съд на по-ниска инстанция за отхвърляне на обвинението.

Турската информационна агенция “Анадолу”пък разкри документи, в които ясно се вижда, че френската компания е платила близо 13 милиона на ИДИЛ, а и разкрива, че е снасяла информация и на френските тайни служби. Явно Ердоган почна да отмъщава на Макрон.

Хм, на мен въпросът ми е как така френска компания се разпорежда със сирийски минерални ресурси и суровини, без да плаща нищо, освен на ИДИЛ? По същия начин и за петрола там.

Сами виждате Макиавелианската политика в пълния й блясък, тогава, когато става въпрос за ресурси. Създават измислени злодеи, които разчистват терена и които търгуват с големите. Но се правят на врагове по медиите. Големите хич не си поплюват.

Дойче Веле: https://www.dw.com/en/lafarge-loses-ruling-on-crimes-against-humanity-charges/a-59113184

/www.france24.com/en/europe/20210907-french-firm-lafarge-loses-bid-to-dismiss-crimes-against-humanity-case-in-syria

Гардиън: https://www.dw.com/en/lafarge-loses-ruling-on-crimes-against-humanity-charges/a-59113184

Ал Джазира: https://www.aljazeera.com/news/2021/9/7/frances-lafarge-loses-ruling-in-syria-crimes-against-humanity

Анадолу: https://www.aa.com.tr/en/world/anadolu-agency-accesses-documents-showing-french-intelligence-aware-of-lafarge-financing-daesh-isis/2357992

Дахер Фарид Дахер, фейсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *