Пеевски с обръщение към Доган:Винаги съм бил до теб и това не се е променило.

Няма конфликт между почетния председател на ДПС Ахмед Доган и съпредседателят на Движението Делян Пеевски – това се казва в позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС. В нея Пеевски се обръща към Доган с думите: “винаги съм бил до теб, винаги си можел да разчиташ на мен и това не се е променило” и обяснява, че конфликтът в случая е между “Пеевски и дерибеите, забогатели на гърба на Доган”. 

Промени в ДПС

Позицията започва с думите: “Всеки, преживял дълго време в политическия живот знае, че твърде често и лесно могат да се пресичат граници. И това винаги се е смятало за част от неписаните правила на играта. Но, дори и в тази игра има граници, които не се преминават. Никога и по никакъв повод. Като политик аз мога да приема много неща и съм доказал, че мога да ги преодолея и въпреки казаните тежки думи и противопоставяния, съм съумявал да намеря диалога и балансите”. И продължава: 

“Едно нещо няма да приема, няма да допусна и няма да подмина – никой, независимо от мотив, мерак, личен или групов егоизъм, няма право да ме противопостави с почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Да съм ясен – противопоставяне Доган-Пеевски няма и не може да има! Конфликт Доган-Пеевски няма и не може да има! Тема Доган-Пеевски няма и не може да има!

Доган е лидерът, до когото неизменно съм бил в най-трудните моменти, независимо от всичко! Когато са го предавали, когато е било трудно, когато всички са се изпокривали, аз пак съм бил до него. И другото – той винаги е бил до мен, дори когато е било много, много трудно. Винаги сме били заедно.

https://11a3043cda96828fd9d19471e6ec69c6.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Той много добре знае това. И всеки от тези, които говорят днес, също знаят това. И няма да приема да си приписват ролята на говорители, медиатори или не знам какви си измислени фактори”.

Пеевски посочва още, че тъй като тези дни сме нагледали и наслушали на интриги, внушения, подмяна и манипулации, се обръща с цялото си уважение към г-н Доган, за да каже само едно: “винаги съм бил до теб, винаги си можел да разчиташ на мен и това не се е променило“. 

“Защото Доган е основателят и почетен председател на Движението за права и свободи и това никой, нито за миг не е оспорил в партията и не бих допуснал да бъде оспорено от никого. Това е смисълът на трите букви ДПС – да защитава, да променя живота на нашите хора, а сега задачата ни е и да изкупим грешки, които сме направили през годините.

Никой не може да отрече направеното от мен за ДПС и нашите хора от една година, насам, след дългия застой. Ако някой го отрича – нека дойде да спорим.”

Пеевски добавя, че ако неговата вина е, че е извадил ДПС от изолация и е дал “надежда на хората”, бил готова да я понесе. “Ще бъде ли по-силно ДПС, ако Доган и Пеевски не са заедно!? Слава Богу този въпрос изобщо не е на дневен ред. Но трябва да сме честни с хората и да признаем – тема има и конфликт има. И темата е Пеевски-дерибеите”, посочва съпредседателят на ДПС. 

По думите му цитираните дерибеи са “забогатели на гърба на Доган”, но не само: “Тормозеха хората с “това за нагоре, това за мен, мене ме праща” и т.н. И хората ни и самите дерибеи много добре знаят за какво говоря! Дерибеите, които сега бъркат в душите на хората. И защо? От страх? От мерак? От алчност? Те нямат аргумент за нещо, сторено от мен, срещу ДПС и хората на ДПС. Но правя и ще направя всичко, за да приключа темата с тях и да престанат да тормозят нашите хора“. 

Той напомня и че по места няма нито един изключен, освен тези, за които са настоявали “нашите хора”: 

“Винаги, независимо от това, какво се случва ще бъда с тези хора, заради които поех тежестта на отговорността да бъда председател на партията. За всички останали теми, винаги, когато е трябвало, съм разговарял с абсолютно всички. Никой не е разговарял с колегите повече от мен.

За заседанията и двамата председатели въпрос е липсата на инициатива, но това не може да бъде застрашаващ целостта на партията проблем. Истинската тема, обаче, е Новото начало. Това изплаши дерибеите. Това, което в момента те правят, се случва с натиск, с мачкане на хора, което повече няма да бъде допускано. Аз няма да изоставя принципите на Новото начало! Ще дам шанс на младите хора и обновлението, защото ние доказахме, че можем да сме силни”. 

Пеевски добавя, че иска младите да виждат, че има смисъл да подкрепят ДПС. “Защото хората видяха и повярваха какво можем. ДПС стана втора политическа сила с 47 депутата, със своите активни кметове и силна местна власт и не трябва да позволяваме нищо да ни спре по този път! Трябва да бъдем обединени, да сме заедно!”, завършва позицията. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *