Номинираха Пеевски за председател на ДПС.

Областният съвет на Движението за права и свободи в Кърджали номинира Делян Пеевски за председател на партията. За номинацията стана ясно след проведеното тази вечер заседание на най-голямата структура на ДПС в страната, съобщи местният сайт 24rodopi.com

Още по темата

Това е първата официална номинация на настоящия председател на парламентарната група на ДПС, след като преди дни лично почетният председател на ДПС Ахмед Доган го посочи като новата генерация, която трябва да застане начело на движението.

“Другото ни решение е свързано с провеждането на областната отчетно-изборната конференция, тя ще се проведе на 3 февруари 2024 година”, заяви областният лидер на ДПС в Кърджали Ресми Мурад.

Националната конференция ще се проведе на 24 февруари 2024 г., а до избора на нов председател се стигна, след като досегашният лидер Мустафа Карадайъ подаде оставка на 7 ноември. 

На 17 ноември след Централния съвет на ДПС, самият Пеевски заяви пред журналисти, че ще се кандидатира за председател на партията. “Всеки може да се кандидатира за председател от нашите членове. Няма да има предварителен подбор на кадрите”, добави лаконично той.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *