ББорисов е в обичайната си роля на ни лук ял, ни мирисал.

Няколко разхвърляни размисли от снощи:

От едната страна имаме БФС и МВР, които викат, че тоя мач е много рисков и агитките ще направят проблем, ако влязат на стадиона (където ще са в сектори, зад огради, пазени от 4-5 реда кордон), затова махаме публиката и правим фамозен опит да разходим мача из половината държава, като така успешно ескалираме точката на кипене сред агитките до максимум.

Накрая връщаме мача в София и оставяме агитките да правят каквото решат свободно на улицата, щото протестът им бил мирен (при положение, че и последният слабоумен милиционер знае, че която и да е агитка винаги е по-добре да е на стадиона, вместо свободно пръсната из града по тъмно, камо ли няколко агитки накуп).

От другата страна имаме възмутения от насилието ББорисов, чийто кмет в Пловдив и близък до ГЕРБ строителен предприемач правят к*ркапан на БФС за стадиона там и така активно съдействат за допълнителното нажежаване на цялата ситуация.

Накрая ББорисов е в обичайната си роля на ни лук ял, ни мирисал, че даже се реди и той оставки да иска.

БФС вика – видяхте, че бяхме прави, агитките верно направиха проблем.

МВР вика – агитките бяха виновни, те започнаха.

Случайният софиянец вика – кви са тея изроди, даже малко ги биха.

А сред арестуваните, както обикновено, има предимно хлапетии, случайни кибици и дори хора, които изобщо не са били на протеста. Бити и задържани по улички и градинки.

Впрочем, помните ли януари 2009-та? Тогава ББорисов беше кмет и забрани протеста, след като МВР си измисли сигнал за бомба. Резултатът бяха стотици случайно пребити и задържани по улички и градинки.

Та, да не се объркате, че пак агитките са виновни – преди да стигнем до тях са всички по веригата БФС-МВР-ББорисов.

А последният носи и съвсем пряка, лична вина за плачевното състояние за т.нар. ни футбол, превърнат от него в хоби на корупционния му кръжец от назначени бизнесмени.

Не оставки, лоботомия трябва. Щото се ловим по-лесно от шарани в развъдник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *