Григор Лилков:Хамас управлява чрез омраза.

flags of Israel and Palestine painted on cracked wall

Щрауси с глава в пясъка:
ДОКОГА ЩЕ СЕ ПРЕНЕБРЕГВА РЕАЛНОСТТА?
.
Терористичната организация „Хамас” спечели изборите в ивицата Газа през 2006 г. И въпреки това установи с въоръжен преврат през 2007 г. своята абсолютна и безпределна власт над 2 милиона палестинци на тази територия. Те охотно прегърнаха нейната идеология на омразата, на расовата и верска нетърпимост.
В това е силата на „Хамас”!
Тази масова милионна омраза на населението в Газа е основния инструментариум на “Хамас”: омразата към Израел, в който обаче 17% от гражданите му са палестинци с израелско гражданство, расистка омраза към евреите, верска омраза към християнството и юдеизма.
Там е силата на „Хамас” – не е в 30 000-му хиляди въоръжени бойци. Да напомня, че фашизмът нямаше да го бъде, ако много милиони не се бяха припознали в него, че комунизмът нямаше да го бъде, ако много милиони не стояха зад него, че руският великошовинизъм с агресията му срещу Украйна нямаше да ги бъде, ако милиони не го бяха харесали.
.
И затова е крайно време веднъж завинаги да се приключи с наивинитета и демагогията: има едни лоши, антихуманни хора, но милионите, които поддържат това зло, са невинни…
.


„Хамас” и „Хизбула” са прототерористични държави в Газа и Южен Ливан (и в последните години и в Сирия), понеже упражняват практически всички функции на държавна власт. Крайно време е да се погледне грубата реалност в очите: техните територии са терористични държави, техните общества са заразени и непоправимо болни от тероризъм. И е крайно време да се спре пълзящият такъв процес на Западния бряг на р. Йордан.


.
Върхът на цинизма и антихуманността не е в това, че Израел наложи пълна блокада на ивицата Газа.
Пълната блокада е единственият действен инструмент за усмиряване на двумилионното зло, отглеждано там. Тя е такъв инструмент, какъвто беше смазването на хитлеристка Германия (вкл. с масови бомбардировки над цивилни обекти) и проведената денацификация там (вкл. с „антихуманни” по форма забрани, но иначе абсолютно необходими – вкл. забрани за упражняването от бивши нацисти на определени професии). Без този подход никога нямаше да бъде изкоренен завинаги фашизмът по тези земи.
.
Върхът на цинизма е, че политиците по света, международната дипломация не искат и не желаят да признаят съществуването де-факто на терористичните протодържави Газа и Южен Ливан. Върхът на цинизма е, че специална организация на ООН с вноски от редица иначе демократични държави и всякакви НПО-та подхранват този тероризъм в Газа, грижейки се за населението й там. Вкл. и европейската общност.
.
Ако не знаете – това е територията с най-голяма гъстота на населението в света. Това е населението с най-високата раждаемост в света.
Нищо чудно: когато световната хуманна общност се грижи да нахрани децата ти, да ги обуе, облече, да им даде образование, да им задоволи нуждите – от тока до медицинската помощ, а ти самият не носиш отговорност за това, ще наплодиш в семейството не 10, а 20-30 отрочета.
Диктува ти го икономическата логика – колкото повече деца, толкова повече социални помощи (същият феномен го има и при ромската общност у нас). Диктува ти го създаденият по този начин манталитет: светът ни е длъжен и затова трябва да ни издържа и да се съобразява с омразата ни. Затова от 800 000 души населението в Газа за броени години нарасна на 2.2 милиона души (почти половината непълнолетни).
Върхът на цинизма е, че в статута “бежанци” ООН, различни световни организации и ЕС броят след близо век дори пра-пра-внуците на онези бежанци от 1948 г. (първата война там)?! Що за дивотия?!
Нямам обяснения за тези феномени да се насърчава омраза, расизъм (всички евреи мъртви) и верска нетърпимост към несвоята религия освен едно: масовата затваряне на очите за истината и за фактите под натиска на петролно-газовото близкоизточно лоби и руското такова лоби на Запад. Коленичене пред недопустимата, но допусната непомерно голяма икономическо-финансова зависимост от тях.
.
Върховният комисар на ЕС по международните въпроси Жозел Борел само преди часове хуманно заяви:
“Израел има право да се защитава, но това трябва да се прави в съответствие с международното право, хуманитарното право, а някои решения са в противоречие с международното право.” (блокадата и бомбардировките)
Но откога демокрацията и хуманизма, сблъсквайки се със Злото, трябва да бъдат без юмрук, а ако го използват, принудени от обстоятелствата, този юмрук ще го етикираме нехуманен?!
Всъщност ще отговоря на уважавания еврокомисар Борел и такива като него по друг начин:
(два цитата по памет):
Искаме да живеем. Съседите ни искат да ни видят мъртви. Това не оставя твърде много място за компромиси.
Ние не можем да простим убийствата на наши деца. Но също така не можем да простим, че ни карате да убиваме ваши деца.
Голда Меир, легендарен министър-председател на Израел

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *