Слави Василев:Остава Възраждане.

Прогноза.

Мнозинството ще приеме промените в Конституцията до декември месец, както каза Борисов днес. Тези промени сериозно ще ограничат възможността президентът да назначава подбрани от него лица за осъществяването на изпълнителната власт.

Догодина кабинетът пада, в удобно за Борисов време. Следва скопен служебен кабинет. Ерозия на авторитета на президента. Радев сезира Конституционния съд, но решението не спира изпълнението на закона. Затварят вратата той да бъде политическа алтернатива. Целта е постигната. Обществото е ограничено и ще избира отново между същото (постно) меню.

На следващите избори Борисов излиза вероятно отново първи. Изпирането на ГЕРБ минава през унощожаване на илюзията, че “промяната” са различни. Вече няма “свестни”, всички са едно и също – очевидна истина за избирателите. Пеевски е легитимен партньор, част от сегашната коалицията. Неслучайно Борисов го каза вчера. Вратата за открито сътрудничество между ГЕРБ и ДПС е отворена. Спедващата коалиция ще е по-лесна за съставяне, тъй като няма да има нужда да се обясняват пред избирателите как и защо властта се съставлява от мутри.

Убиха алтернативата. Всичко върви по плана на Борисов.

Остава Възраждане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *