Тодор Беленски:Русофилията в България има исторически корени с Освобождението.

Гледам снимки от събора на русофилите и не съм очарован. Русофилията в България има исторически корени с Освобождението. Но тук виждам много повече хора с руски знамена, отколкото с български.

Често тези хора се подиграват на съпричастните с Украйна заради наличието на повече чужди знамена, отколкото има наши. Тук виждам същото.

Освен това на събора е и руският посланик. Как да вярвам, че политическото представителство на тези хора също не би се съгласувало с чуждо посолство?

Към момента България се управлява като подмандатна територия, като тукашните лакеи се отчитат пред САЩ. Но за мен е проблематично кланянето на когото и да било.

Смятам, че България трябва да има добри отношения и с Русия, и със САЩ, но не и да се кланя на други държави и модели.

Не мога да съдя никой обикновен човек, който харесва Русия или е съпричастен с Украйна. Но тези в управлението са длъжни да се съобразяват единствено с националния интерес.

Но чуждопоклонници няма как да формират национално отговорна власт. И тук проблемът не е в машините, нито в хартията..макар и вероятно да се манипулират. Отговорността е на непукистите и вечно чакащите помощ отвън!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *