Христина Коемджиева:Среден пръст за всеки, който стои срещу България!

Знаете ли какво се е случило в Деня на Съединението? Сега ще ви кажа.

Българският народ не е съединил две български територии – физически, духовно, етнически и културно.

Българският народ не е продължил делото на нашите революционери-борци за национално освобождение.

Българският народ не е търсил и гледал бизнес интереси, власт и просперитет.

Не.

Българският народ. Народ продукт на 500 години иго, на разединения, вътрешни и външни конфликти, на бедност, неукост и ниско политическо самочувствие е извършил нещо велико. Този народ – българският се е изправил на незаякналите си крака, вдигнал е глава и стискайки песници е показал един голям среден пръст на Великите сили.

Казал е “Кои сте вие да седите пред националната идея?” . Кои сте вие да седите на пътя на българския народ? И ако не осъзнаваме колко велико дело е това да се изправиш току-що освободен срещу тези, които делят Европа както им изнася и да си вземеш това, което ти се полага, то тежко ни.

Много съвременници не носят в кръвта си кръвта на нашите съединители и освободители. Те колено- и челопреклонничат на тези Велики сили днес, поради една проста причина – нуждата от валидация. Те са тези, които преди години биха казали : “Зарежи го това народно дело, дай да се облечем по франски!”.

Този празник нека е и техен. И те ще узреят някой ден в кръвта на децата си. Но този празник е най-вече на всеки от нас, който пред всички изгоди умее и носи в сърцето си смелост да се изправи, да вдигне високо глава и стиснал песници да каже:

Среден пръст за всеки, който стои срещу България!

Честит празник, братя! Днес може да крачим бавно към националната идея, но утре децата ни ще търчат в своя неспирен бяг за нея – родината майка България! А наш дълг е да запазим в кръвта си това, което в тяхната след време ще бушува.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *