Кристиян Шкварек:Евала на Стилиян Петров.

Цяло лято сме заляти от негативни новини. От черна хроника. От политически циркове.

В и без това песимистичното ни общество трайно се насажда усещането, че сме ужасни хора, живеещи в ужасна страна. Че тук нищо хубаво не се случва.

А това просто не е така.

Днешният благотворителен мач на Стилиян Петров, “Мачът на Надеждата” с цел набиране на средства за борба с онкологичните заболявания беше като лъч светлина в мрака. Толкова нужната добра новина, която вече напълно отсъства от зажаднелите за рейтинг медии.

Един успял човек впрегна енергията, времето, репутацията и парите си да събере десетки хиляди хора, включително целия ни политически “елит”, на едно място, зад една кауза.

Можеше просто да си обикаля света. Да седи на Куршавел или купонясва в Дубай, както по-голямата част от успелите хора от България правят с плодовете на успеха си.

Вместо това ни събра зад каузата на живота и подари толкова нужното позитивно събитие в тези времена. Подари един рядък момент на заедност, на общност, на едно разделено по сто линии и пристрастия общество. От такива лидери и такива известни хора се нуждае България, в момента повече от всякога.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *