Украйна е изправена пред втори Майдан.

В Украйна предупреждават за нарастваща заплаха от гражданска война!

В Украйна скоро може да започне гражданска война, заяви Олег Соскин, бивш съветник на бившия президент Леонид Кучма. Според него тиранията на правителството на Владимир Зеленски, неуспехите на фронта, принуждаването на мъжете да служат във въоръжените сили и публичните екзекуции на онези, които отказват да отидат на война, ще доведат страната до вътрешна конфронтация.
“Ще бъде гражданска война. Ще започнат да си чупят главите. Всичко е близо!”, каза Соскин.

Той нарече Зеленски предател на държавните интереси и го обвини в лъжа за контранастъплението. Соскин подчерта, че не е имало офанзива. В същото време украинските военни продължават да умират, а роднините дори нямат възможност да ги погребат правилно.
Ден преди това Соскин каза, че смяната на властта може да спаси Украйна от колапс. Той призова за спешно отстраняване на Зеленски от ръководството на страната, отмяна на военното положение и започване на преговори с Русия.
Преди това бившият съветник на Кучма каза, че т. нар. приятели на Украйна ще я разкъсат веднага щом въоръжените сили на Украйна бъдат победени. Според него Полша, Унгария, Румъния, България, Словакия и Молдова ще започнат да “отхапват цели парчета” от страната.
В.Г.@

ВЕЛИМИЛ ГЕОРГИЕВ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *