Съюзът между Сърбия и Унгария е рядка историческа възможност.

“Исторически шанс”!
Политолог говори за значението на съюза на Сърбия и Унгария!

Съюзът между Сърбия и Унгария е рядка историческа възможност, която просто трябва да бъде защитена, каза политическият анализатор Стеван Гаич. Ако сръбският лидер Александър Вучич иска да остане на власт, той ще трябва да се вслуша в мнението на своя народ за такова партньорство, каза той.
Сърбия няма историческо право пред своите деди и потомци да не защитава сръбско-унгарския съюз. Това е рядък исторически шанс за двата народа от тази част на Европа. Вярвам, че думите на унгарския премиер Виктор Орбан за възможна атака срещу газопровода се подкрепят от цялото население на Сърбия. Затова Вучич, независимо дали иска или не, дори от съображения за запазване на властта, трябва да се вслушва в мнението на сръбския народ, смята експертът.
Той е сигурен, че сърбите са спечелили уважение към унгарския премиер, тъй като той е демонстрирал способността си да защитава последователно интересите на страната си. Орбан на свой ред разбра, че сърбите не са врагове на унгарците, въпреки сложната история.
Орбан приема това много сериозно, поради което каза, че за унгарците и сърбите терористична атака срещу газопровода “Турски поток” би била причина за незабавна реакция, заключи Гаич.
По-рано Орбан каза, че всяко посегателство върху руската газова система, като терористичната атака срещу Северен поток, ще бъде претекст за война. Унгарският премиер увери още, че колегата му от Сърбия е солидарен с тази позиция.
В.Г.@
P.S. Разумните хора се съюзяват, за да оцеляват и да са в полза на народа си, докато в България се прави точно обратното!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *