Тодор Беленски:Властта обединява народа.

Напоследък се нароиха много журналистчета и политичета, които са удобни на властта. Дадоха им трибуна в големите медии, напомпаха ги с грантове от чужди фондации .

Натрупаха хиляди последователи. Известни с това, че са …известни .Ако не чрез големите медии, то ги пробутаха в общественото пространство през риалити формати.

Създадоха си разни посредствени проекти като Кирчовци, но успяха да заблудят достатъчно маса, която протестно да ги подкрепи. Но в момента има жестока криза на кадри в тази властова конфигурация.

Изглежда, че тя е тотално изчерпана Но в предсмъртния ужас, както знаем от Вапцаров, жили най-жестоко. Вместо да успеят да ни разделят с пандемията и войната, властите повече ни обединиха.

Но с паметника донякъде успяха. Защото ни настъпиха по комплексите. И за жалост си имаме в повече. И твърде много хора считат ,че историята, която не им харесва, трябва да бъде заметена под килима и по възможност изхвърлена

И комплексите могат да бъдат използвани за яростно противопоставяне. За да бъде пролята кръв. Така започна в Украйна. От замеряне с боклуци на дядовци- ветерани от войната, носещи георгиевски ленти. Знаете как продължава историята там. Започнаха с пропаганда и комплекси.

Дано сме достатъчно умни да се поучим от техните грешки. Написах коментар за Критично , защото Valentin Ivanov-Kardamski дава трибуна за алтернативни гледни точки на властовата рамка. И само той си знае цената на това! Опитайте да го подкрепяте както можете. Той и Диляна Гайтанджиева са светъл лъч в българската журналистика!

Линк от коментара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *