Христина Коемджиева:Англичаните се махнаха от ЕС, за да могат да спасят кожата от разпадането му.

Англичаните се махнаха от ЕС, за да могат да спасят кожата от това, което ще се случи от разпадането му-независимо от формата на разпад.

Много хора се чудеха на акъла на англичаните как може да напуснат този съюз и да платят цената за това, която не е никак малка. Но не си зададохме въпроса защо една от великите сили в света, колониална владетелка и все още майка-царица на редица страни по света, би пожелала да напусне един съюз, от който част сме и ние. Все пак кой идиот бяга от хубавото? А англичаните може да са всичко друго, но не и идиоти.

Англичаните за пореден път използваха маниакалното желание на германците да владеят Европа, за да сринат всъщност единствената страна достойна да направи от Европа един континент на смисъла – Русия.

Русия никога нямаше да бъде част от обединена Европа и това хубаво се видя през цялото това време, в което сформирахме съюзи и съюзчета в добрата стара Европа. Русия – изтребителката на нацистите през втората световна война, Спасителката на евреите и на Европа, бе отритната и игнорирана, именно защото другите велики европейски сили знаят, че ако на Русия й се даде някаква възможност да се разпорежда с работите на Европа, тя ще я погълне цялата. И то не чрез войни, а чрез идеи. Идеи, които крият в себе си дълбокочовешкото и които привличат всяко нормално човешко същество. Идеите на християнството.

Независимо как са разпределени враговете по лагери, войната винаги някак е срещу Русия. Дали англичаните ще са в предните редици или ще дърпат тихо конците отзад, винаги става въпрос за Русия.

Американците знаят тази “слабост” на европейските държави и хубаво ги изиграха. Използваха ги като парцалени кукли, като стръв, като бойна машина дори, срещу руснаците – също техният огромен враг. И макар евро-атнатическата мисъл да е къса и да вижда военния конфликт в Украйна от март 2022г., то англичаните го видяха още с Брекзит. Видели са го и германците. Видели са го и англичаните. Само техният планктон, използван да кукурига по площади и студиа, бе държан в неведение. От една страна, за да не мисли много- много, от друга -защото не може.

Истината е, че ударът срещу Русия е отдавна подготвян и в него участие имат всички Големи в Европа. Дали са виждали краха на съюза си, дали това е била неговата цел от създаването му – за да бъде използван за разгромяването на Русия, която така и така никога не намери място там, но англичаните след като си свършиха работата в него си плюха на петите и оставиха боклука да го обира….обираме ние.

Дори този Европейски съюз да остане да съществува, той ще съществува в качеството си на употребен – сдъвкан и изплют – от когото трябва за каквото трябва.

И ако това не е да си кръгъл глъпак?

Цената за тази военна операция я плащаме ние, глупаци. И за разлика от Русия и Америка, които ще понесат щети, ние няма да излезнем от нея с нито един дивидент. Англичаните се отърваха поне от това. И когато планктона на либералната мисъл се хвали как спасява света, нека знае, че всъщност света седи отстрани и си казва:

За да водиш война са ти нужни две неща – патрони и идиоти. На Европа й трябват още патрони!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *