Костадин Костадинов:Опитваме се да решим проблема с белодробната болница във Варна.

През последната седмица поне стотина човека, “загрижени” за съдбата на белодробната болница във Варна, ме питаха какво правим, за да я спасим, и дали ще отидем на протеста на медиците, работещи в нея. Лекарите и сестрите там не са получавали заплати от 10 месеца, а от 5 дни вече в болницата тока е спрян, заради неплатени сметки. Знаете ли какво се случи вчера обаче?

Протестираха лекарите, сестрите, персонала и неколцина техни близки. Протестирахме ние от Възраждане заедно с тях – общо 40 човека, сред които четиримата ни общински съветници и петима депутати. Освен нас обаче други хора, като изключим двама-трима, които не познавах, нямаше. Половин час след началото на протеста дойде бившият областен управител на Варна от ПП, когото гласят за кандидат за кмет на Варна, направи си снимки с протестиращите и си тръгна. Това беше.

Тази седмица ще се видя с министъра на здравеопазването, а нашите съветници във Варна за пореден път ще се опитат да решат проблема, макар и кмета на ГЕРБ, както и мнозинството на ГЕРБ в съвета, да правят всичко по силите си, за да унищожат болницата.

Като финал ще разкажа следната случка. Един човек, на когото миналата година лекарите буквално спасяват живота, излекувайки го от туберкулоза, бил помолен да дойде на протеста, за да подкрепи своите спасители. Той отказал със следните думи – “нали знаеш, че не съм по протестите”….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *