Велизар Енчев:Нито една държава в ЕС не отчита масово повишаване на доходите след приемане на еврото.

“Еврозоната ни предлага възможност за повишаване на доходите и стандарта на живот в нашата страна – от нас зависи дали ще се възползваме”, казала евродепутатката от БСП Цветелина Пенкова, имаща месечна заплата около 15 000 евро…
Как ли ще приемат това откровение един милион работещи бедни и милион и половина мизерстващи пенсии? Които, ако зачеркнем Лева и прегърнем еврото, ще станат още по-бедни.
Апропо, досега нито една държава в ЕС не отчита масово повишаване на доходите след приемане на еврото. Точно обратното! И колкото е по-бедна една страна, толкова по-тежък е ударът върху жизнения стандарт след влизането в еврозоната. В Гърция и Португалия еврото “подстрига” пенсии и заплати с 10 процента още на старта, а инфлацията ги довърши. Сходни процеси се развиха и в по-богатите Австрия и Италия.
Неведоми са бляновете на евродепутатското подсъзнание. Казаното от Пенкова май трябва да се чете така: “Еврозоната Ми предлага възможност за повишаване на доходите и стандарта Ми на живот в нашата страна – от Мен зависи дали ще се възползвам…”
Пази Боже сляпо да прогледа!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *