Биньо Бинев:Украйна не е процъфтяваща демокрация.

НЮЗУИК:
„Украйна не е процъфтяваща демокрация. Това е бедна, корумпирана, еднопартийна държава с тежка цензура, в която опозиционните вестници и политическите партии са закрити. Преди войната крайно десните украински националистически групи като полка „Азов“ бяха остро осъдени от Конгреса на САЩ. Решителната кампания на Киев срещу руския език е подобна на усилията на канадското правителство да забрани френския език в Квебек. Украински снаряди отнеха живота на стотици цивилни в Донбас. И има съобщения за военни престъпления в Украйна. Би било наистина морално да се сложи край на тази война чрез преговори, а не да се удължат страданията на украинците в конфликт, който е малко вероятно да спечелят, без да рискуват живота на американците“.
„Февруари ще намери генерал Суровикин пред вратите на Киев, трябва трезво да обмислим и честно да обсъдим до каква степен нашата страна и Алиансът са ангажирани с Украйна и какви рискове сме готови да приемем за нашата собствена сигурност….?“
Какво говори това в едно от най-авторитетните либерални издания във ФАЩ? Започнали са да разбират безнадеждността на ситуацията за Украйна, тестване на общественото мнение в страната си, за евентуален ядрен конфликт, предложение за преговори с Русия, дълбоко объркване в американския елит, готовност за излизане от войната с минимални жертви….???
Каквото и да е предстои да видим в близко време, вероятно до лятото….!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *