Румен Стойчев:Един призрак броди по света.Призракът на антиваксърството.

НЕ ЧЕТЕТЕ АНТИВАКСЪРСКИ ГЛУПОСТИ!
ЧЕТЕТЕ ОФИЦИАЛНИТЕ МЕДИЦИНСКИ ИЗТОЧНИЦИ!
ТЕ, ВСЪЩНОСТ, ВЕЧЕ ПИШАТ ЕДНО И СЪЩО.

Един призрак броди по света.

Призракът на антиваксърството.

Роден в мътното съзнание на невярващи в науката и завладяващ все повече умове на податливи към конспиративни теории несретници, този призрак вече изпълзява и в най-най-авторитетни и надеждни медицински източници като любимия ми medscape. com. (Накъде отива този свят!!!)

Като един убеден популяризатор на модерното научно мислене, олицетворявано от medscape. com, аз съм длъжен да зарежа всичко, с което се занимавам и да ви ощастливя с най-новото, публикувано в този уебсайт – флагман на модерната медицинска наука.

Привеждам дълги цитати от днешната статия, провокаторски озаглавена „Повече ваксинирани хора умират от COVID, тъй като по-малко получават бустери“.

„За пръв път досега, повечето починали от ковид19 в Америка са били ваксинирани.

‘Повече не можем да говорим, че тази пандемия е пандемия на неваксинираните’, заяви при Вашингтон Пост Синтия Кокс, вицепрезидент на Kaiser Family Foundation.

Хора, които са били ваксинирани или са с бустер, съставляват 58% от починалите от ковид19 през август, сочи тяхното проучване. Този процент расте непрекъснато – през септември 2021 процентът на ваксинирани починали от коронавирус е бил 23, а през януари-февруари тази година – 42, съобщава Пост.“

Следва един сюрреалистичен абзац, което не би трябвало да ни изненадва, защото в него са споделени изводите, които изследователите са направили относно причините за тази тенденция.

„Проучването продължава да демонстрира, че при хора, които са ваксинирани или са с бустер, рискът от смъртен изход е по-малък. Кокс казва, че нарастването на смъртните случаи сред ваксинирани е резултат от три фактора:

• Огромното мнозинство от хората в САЩ бяха ваксинирани (267 милиона, според CDC)

• При хора, които са с най-голям риск да умрат от ковид19, е по-вероятно да бъдат ваксинирани или да получат бустер, например, старите хора.

• Ваксините губят своят ефективност с течение на времето; вирусът се променя, за да избегне ваксините; и хората трябва да изберат да си поставят бустер, за да продължат да бъдат защитени.“

Край на цитатите. Следват мои коментари.

Още преди година-година и половина се завъртяха призрачни коментари, че когато ваксинационното покритие стигне определено ниво, ще започнат все повече ваксинирани да умират от болестта, „срещу“ която са ваксинирани. Класически пример за конспиративно антиваксърство.

Пак по онова време пропълзя скверната прогноза, че ефективността на ваксините, доколкото изобщо има такава, ще намалява все по-бързо и че вирусът ще върти, ще суче, но ще намери начин да се измъкне от ваксиналната „защита“.

Стожерите на ваксиналната наука заявяваха – но съвсем за кратко – че ваксините ще предпазват хората от разболяване.
Хората ги подведоха и продължиха да се заразяват един друг, дори и след като се бяха ваксинирали.

Затова и стожерите на ваксиналната наука запяха песента, че хората ще се разболяват, но няма да умират и най-вече няма да умират старите хора, които бяха в окото на ваксинационния ураган.

Сега с ужас установяваме, че стожерите на ваксиналната наука неусетно за нас са били подменени от свирепи антиваксърски конспиратори, които се представят със същите имена, заемат същите позиции и – OMG! – биват свободно публикувани в авторитетни медицински източници като стожери на науката.

Другояче няма как да си обясним факта, че днешните рупори на науката свирят по партитурите, написани от вчерашните антиваксъри.

Тази Кокс се осмелява да иронизира дори свещения USA-президент, от чиято уста излезе сакралното „Имаме пандемия сред неваксинираните“.

Същата тази Кокс, която на неясно каква основа прави разлика между ваксина и бустер, до вчера твърдеше, че ваксините защитават, а сега твърди, че не ваксините, а бустерите защитават.

Познайте какво ще напише същата тази Кокс за бустерите утре.


Хора, не четете глупостите на антиваксърите – същото, като под индиго, вече може свободно и нечеквано от фактчекъри да четете в официалните медицински източници.

Аз съм си спокоен, че отново дадох своя принос към популяризирането на истинската наука и спомогнах за комуникационната кампания на нашето МЗ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *