Даниел Божилов:Западната пропаганда обяснява конфликта в Украйна с това, че нещастния украински народ е жертва на лошия Путин.

Когато половината истина се явява ной-голямата лъжа.

Западната пропаганда обяснява конфликта в Украйна с това, че нещастния украински народ е жертва на лошия Путин, който искал да ги завладее и унищожи.

Обяснението за преврата извършен чрез Майдана от 2014 г се обяснява със стремежа да прогресивните сили на Украйна (Десен сектор примерно) да се присъедини към ЕС.

Това, което се пропуска обаче в картинката е, че задължително условие за членство в ЕС е преди това да станеш член на НАТО.
НАТО се представя за отбранителен съюз, но публичната му военна доктрина, по подобие на тази на САЩ изцяло се базира на принципа на нанасяне на превантивен изпреварващ удар.

Та благата проповед Украйна не е заплаха за Русия е полуистина. Украйна, преди Майдана, не беше заплаха за Русия. И война нямаше. Въпреки оранжевата революция впрочем. И 30 г. в този регион не е имало военни конфликти.
Украйна обаче, в НАТО е нещо съвсем различно. Кой ще остави до границите си съюз, чиито основна цел е да ти нанесе превантивен изпреварващ удар, ако се появи такава възможност?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *