Христина Коемджиева:Не ни искат в Шендег, а полицаите ни умират са пазят границата им.

Полицаите ни умират в преследване на емигранти, които Европа като една мащеха приласка на континента ни, а те ни вирят високомерно нос, че не ни искали в Шенген.

Ама вземете и си го заврете този Шенген в неолибералния мултикултурализъм, който зорлем ни пробутвахте и разбишкахте континента из основи. Аз пък казвам, че ние не искаме да сме част от вашия Шенген, който направи така стотици хора да лежат по лагерите, а други, защото са повече хора от хората от Близкия изток, плъзнаха нагло и безпардонно из цяла Европа, която започва вече да надава вик от тях.

Като не ни искат в Шенген веднага един нов коридор за страните членки на Шенгенското пространство и проверки, проверки, проверки до скъсване. Аз, ако съм и някое мито ще сложа за цвят. Ние на кръстопъъ ли сме или не сме? Ако ти е важно да минаваш, ще плащаш и песни ще пееш. Да видите тогава как нежно ще ни приласкаят, та чак с червен килим ще ни посрещнат.

Ама политиците ни не им отърва да определяме правилата ние. Едно на ръка, защото са некадърни и не знаят как, а и не могат, друго-защото парите от Европа идат наготово, а за тези трябва да се бачка.

Мечтая си да станем страна, на която й се молят да влезе в Шенген, а не такава, в която я превърнаха последните 30 години – виеща като жално псе на входа на една дупка, която освен обърканост и извратении, друго няма кой знае какво да ни предложи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *