Двама началници от полицията помагали на убиецът Георги Семерджиев.

Началник на сектор и началник на група в столичната “Пътна полиция” са двама от полицаите на ръководни постове, помагали на Георги Семерджиев, който предизвика катастрофа в центъра на София с две жертви, съобщи БНР, позовавайки се на свои източници.

Войната по пътищата

Сред служителите, уличени, че са оказвали съдействие, има и служители на “Охранителна полиция” в две районни полицейски управления в София.

При проверките в МВР е установено, че в годините назад служителите са съставяли само актове на Семерджиев, без да докладват случаите на нарушения.

Третият ръководен служител работи в едно от столичните районни полицейски управления.

По-голямата част от работещите във вътрешното министерство, засечени в нерегламентирани отношения със Семерджиев, работят в “Пътна полиция” София. Има и няколко служители на “Охранителна полиция”. Те са спирали бившия футболист през годините за различни нарушения.

При проверките е станало ясно, че част от случаите е трябвало да бъдат докладвани в прокуратурата, но това не се е случвало.

Междувременно се очакват и рокади в ръководството на “Пътна полиция” към СДВР. Източници на Националното радио твърдят обаче, че те нямат общо със случая, свързан с Георги Семерджиев.

източник;дир.бг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *