Мерцедес обмисля да продаде завода си в Русия.

Германският автомобилостроител Mercedes Benz планира да продаде руския си завод в Есипово, Московска област, съобщи днес в. “Комерсант”, позовавайки се на няколко източника и цитиран от БТА.

Според източник на изданието, Mercedes Benz е обявил за продажба завода, а според други запознати с плановете купувач ще е дилърът “Автодом”.

Сделката се намира на заключителен етап, но има някои проблеми с документитe при Mercedes Benz, потвърди и информирано лице от дилъра. Понастоящем заводът в Есипово е собственост на Mercedes Benz” (80 на сто) и на съвместното предприятие Daimler-Kamaz, което държи 20 на сто, припомня ТАСС.

Според данните на в. “Комерсант” към завода интерес проявява “Автодом”, а в преговорите участва Корпорацията за развитие на Московска област. Източник на изданието в един от автомобилните концерни разказва за търг, в който участват няколко дилъра. Събеседник на в. “Комерсант” от автомобилните търговци също посочва като вероятен купувач “Автодом”, отбелязвайки, че става дума за много сложна сделка, в която са включени и правата за разпространение на марката на руския пазар. От “Автодом” са отказали да коментират информацията.

От руския офис на Mercedes Benz са заявили пред в. “Комерсант”, че компанията разглежда “различни варианти за управление на бизнеса в Русия”, въпреки че все още няма конкретни решения.

Министерствoто на инвестициите, промишлеността и науката на Московска област потвърди, че обсъждa бъдещето на завода заедно с Mercedes Benz, но отказа да дадe подробности.

източник:дир.бг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *