Каква изненада – отцепниците от ИТН ще го играят с ПП.

Отцепниците от “Има такъв народ” водят преговори с “Продължаваме промяната” да се явяват заедно с тях на изборите и за места в листите на партията. Това съобщи пред bTV бившият спортен министър Радостин Василев.

Предсрочни избори 2022

“В момента водим разговори с ръководството на “Продължаваме промяната”. Аз и колегите, които са част от гражданското движение, което е в процес на регистрация и съвсем скоро ще бъде факт, евентуално ще участваме заедно на изборите. Водят се разговори и с ПП, все пак те имат колективни органи на управление и там решенията не се вземат еднолично. В следващите дни, когато има нещо окончателно, ние ще го обявим заедно. Възможно е други колеги, които са в гражданското движение, да се появят в листите на ПП”, каза Василев.

В края на юли отцепниците от “Има такъв народ” създадоха гражданско движение, в което участват Радостин Василев, проф. Николай Радулов и Иво Атанасов.

Малко преди това депутатите от ИТН Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Радостин Василев, Светлин Стоянов, Николай Радулов обявиха, че напускат партията и парламентарната група.

Смятам, че ПП ще спечелят изборите, въпреки социологическите изследвания. Те направиха за първи път от 30-години промяната, отбеляза бившият спортен министър.

ИТН е част от политическата история, след множеството предателства те няма да се появят повече. Доверието вече е загубено. Надявам се да не се появят повече, добави Василев.

Той подчерта, че коалиция с ПП не може да стане, защото “нашето гражданско движение не го позволява” и добави, че те ще подкрепят ПП без коалиционно споразумение.

източник:дир.бг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *