ДБ започват да допускат коалиция с Борисов.

За „Демократична България“ би било добре, ако постигне мнозинство само с „Продължаваме Промяната“. Не бих искал да си мисля, че мога да участвам в коалиция с Бойко Борисов. Това заяви Атанас Атанасов от „Демократична България“.

Той призова ръководството на ПП да се замислят върху това искат ли да постигнат промяна.

„За нас никак не беше лесно да вземем решение да бъдем в общо мнозинство с БСП, но голямата цел е промяната. Нашата задача беше демонтаж на борисовата корумпирана държава. Това ни накара да влезем в мнозинство с тези партии. Целта обаче не беше постигната“, добави Атанасов.

По думите му, за да се постигне промяна, е необходимо концентрация на реформаторските сили.

„Като гледам с какъв размах служебното правителство извършва сериозни кадрови промени, имам чувството, че смята да управляват доста дълго“, каза още Атанасов и поясни, че днешната регистрация на ДБ в ЦИК за участие на изборите не препятства възможността да се явият заедно с ПП.

„По закон има допълнителен срок, в който регистрирани политически субекти могат да се явят заедно с един номер. Вече сме в предизборна ситуация. Хората трябва да избират. Бих казал, че, ако прекараме невидима фронтова линия за тези избори от едната страна са реформаторските сили, а от другата са реставраторските. Има нещо много близко с това, което се случи в началото на прехода, когато БКП контролираше през своя партиен апарат цялата държава, но нямаше коалиционни партньори. ГЕРБ е новото БКП по манталитета на поведение“, каза още той.

източник:frognews.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *