Дермджиев: Радев бърза да облужи руските интереси.

Рекорден спад на суровия петрол, който поевтиня рязко след като данните за американските складови запаси от горивото показаха необичайно за сезона отслабване на търсенето и ОПЕК се съгласи на дребно увеличение на производството на черно злато през септември.

Фючърсните контракти на американския сорт WTI с доставка през септември загубиха 4% от пазарната си оценка и приключиха търговската си сесия на 3 август с котировка 90.66 долара за барел – най-ниската стойност от началото на февруари преди Русия да нахлуе в Украйна.

Ето как коментира Веселин Дремджиев:

“Не, няма хаос, а Русия е взета на енергийната мушка от Запада. Затова в София служебната власт на Радев бърза като за последно преди изборите да обслужи руските интереси, опитва да всява паника и поне да върне доставките на Газпром.

И ако някой се държи за ръка, то това са САЩ и Рияд: с +14% е отворило крановете за петрол кралството, с 7,5 млн. барела/ден залива чувствителни за Русия пазари като Китай и Индия. Цената се свлича, намалява приходите на Кремъл и финансирането на войната в Украйна.


Както през 2020 наказа Путин заради опит да торпилира решение на ОПЕК+, така сега Саудитска Арабия ще помогне за петролното ембарго на Запада срещу Москва. Гледайте цените на петрола и на горивата, вече вървят надолу, дори и по Bg бензиностанциите. Лоша новина за Клуб4000 – ще бъдат намалени хонорарите…”

източник;frognews.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *