Радослав Бимбалов:Ние сме тъпи.

Ако четете това значи все още не са го изтрили. Пиша бързо, понеже вчера ме закопчаха също бързо.

Днес си струва да видите няколко неща. Първо да разгледате чисто новите областни управници, назначени само 24 часа след като служебния гълъб кацна на Дондуков. Снимките са големи, портретни, почти имах чувството, че ме гледат от някоя стена. Навремето така беше – подреждаха ги един до друг, в коридорите на всяка обществена сграда. Новите началници на областите са еднотипни неслучайно. Все пак са отгледани и обучени да стоят добре в редици. Да, повечето са бивши военни или ченгета. Защо ли? Ще ви кажа след малко.

Преди това вижте и нещата, които служебното правителство свърши само за 48 часа. Сред цялото всяване на панически страх от загубата на газ в дробовете ни, правителството на Радев отмени без много да му мисли няколко решения на предходния министерски съвет. Сред тях е и участието на България в ОИСР. Не е нужно да знаете много каква е тази организация, но неслучайно я наричат „клубът на богатите“ и сега Румъния и Хърватска ще влязат там, а ние явно имаме по-важна работа.

Третото, преди да ме затворят в карцера – наблюдавайте с интерес дали днес Томислав Дончев ще се обади отнякъде да попита кой е новият шеф на НАП. Направи го преди година, когато този същият пое ДФ „Земеделие“. Герберската атака беше ужасна тогава, извадиха някакви доказателства как богаташът-държавник бил източил милиони ДДС. Сега не ги чувам. ГЕРБ мълчи в шумно ехо. Защо ли? А, да, сега ще ви кажа.

Защото това, което ни се случва в момента, не е просто евтино изглеждащ военен преврат. Не, не. Това е по ганьовски разпасана, разгащено координирана акция между Радев и неговите стари ортаци от ГЕРБ и ДПС. Тъпото е, че поне до този момент работи.

Понеже ни мислят за тъпи. И донякъде са прави.

Leave a Reply

Your email address will not be published.