Американците купуват Брикел.

“Брикел” сключи договор за продажба на акции на американска компания, която ще ни преведе през този преход. В понеделник-вторник ще бъде оповестена повече информация. Това каза в предаването “Лице в лице” на bTV Янилин Павлов, изпълнителен директор на “Брикел” ЕАД.

Още по темата

По думите му, ако спрат “Брикел”, няколко града ще останат без отопление – Гълъблово, Сливен, Бобов дол, Русе. Павлов каза, че те трябва да си търсят алтернативи и че е пуснал писма, за да ги предупреди.

“Няколко града ще останат без топлина на фона на кризата в момента. Вчера ЕК разреши отваряне на ред топлоцентрали на въглища, които дори не спазват екологичните норми, ние да затваряме, не виждам къде е логиката”, коментира Янилин Павлов.

Той отказа да отговори на въпроса кой е собственик на предприятието. Отрече, да са възпрепятствали министърa на околната среда и водите Борислав Сандов да влезе на територията на предприятието.

“Днес разпространих едно клипче, в което е видно как Сандов идва на портала и за 40 секунди е на територията на “Брикел”. Помолен е от служителката да се качи в административната сграда, той отказва да се качи и казва, че ще изчака в колата.

Излиза и сам тръгва към съоръженията на “Брикел”, без охрана”, заяви Янилин Павлов. По думите му министърът е помолен да се върне там, където е влязъл и да изчака лице, което да го придружи до нещата, които иска да види.

“Аз като му предложих да го разведа, той отказа и извика полиция”, допълни Павлов.

Не видях на някой да му е станало лошо, бях през цялото време с тях, отвърна директорът на “Брикел” на твърденията, че на част от хората в делегацията на премиера Петков им е прилошало по време на посещението им в “Брикел”.

“Цитираха едни моментни стойности от станцията, които са некоректни и аз моля да оповестят проверките”, допълни той. По думите на директора “Брикел” замърсява локално и се получава запрашаване. Ние сме взели мерки, с които да го предотвратим. Но това, че е недобре изглеждащо предприятие, не следва да бъде затворено”, каза още директорът му. Според него “Брикел” е в нормите, които са им поставени за замърсяване.

Ще слагаме обезпрашителни системи и допълнителни системи, които да оберат този прах, който се генерира, допълни той.

източник:дир.бг

Leave a Reply

Your email address will not be published.