Александър Симов:ГЕРБ в много отношения са по-добри от “Възраждане” в изграждането на паралелни реалности.

Трябва да призная нещо – ГЕРБ в много отношения са по-добри от “Възраждане” в изграждането на паралелни реалности и грандиозни лъжи. И типичен пример за това е днешното триумфалистко посещение на Бойко Борисов в село Лиляче. Партийната пропаганда изрева: “Членове на БСП напускат партията и се присъединяват към ГЕРБ”. СевдаТВ оргамизчно като Лени Рифенщал предава на живо как Първият партиен ръководител беседва с народа и самодоволно се подсмихва. Междувременно някакви маргинални сайтчета започнаха да пускат памфлети как аз (новият Хрушчов, разбираш ли) съм подвел народонаселението – Северозападът бил управляван от кметове на БСП и сега ГЕРБ разбили статуквото. Ееех, остарявам – едно време ме наричаха младия Сталин, сега вече съм Хрушчов. Е, нищо де – каквото такова…
В името на свирепата обективност обаче е необходимо да направим няколко важни уточнения. В епохата на постистината те вероятно не интересуват абсолютно никого, но все пак заради здравия разум на народа е важно да бъдат споменати. В противен случай оставяме господин Лъжа Бойко Борисов да си продава захарния памук от измами, интриги и медийни дъвки.
Никакви младежи от БСП не са напускали партията в Лиляче. В групичката от фенове има само един (вече бивш) член на БСП – Росен Петков. Тук е коварството. Член на БСП за пореден път игра срещу официалния кандидат на партията. Същият този Петков, вероятно добре мотивиран. Заради това той още преди няколко месеца официално беше изключен от БСП. Остана трети на вота, а след това подкрепи кандидатката на ГЕРБ. Този номер през годините сме го виждали отново и отново. Това е изпитаната рецепта на ГЕРБ – разбиват отвътре конкуренцията. Резултатът на Петков не е впечатляващ, но беше достатъчен, за да ни отнеме победата. Това е стар проблем на партията, но този път благодарение на СевдаТВ виждаме, че спектакълът е бил предварително замислен, изрепетиран и след това изигран пред камерите. Нито един друг член на БСП в агитката на господин Лъжа няма.
Второ – Северозападът отдавна е оплетен в корупционната мрежа на ГЕРБ и е достатъчна кратка разходка из Врачанска област, за да се види това. Кампанията в Лиляче е типичен пример. Кметът на Враца Калин Каменов, който за всичките години сигурно е стъпвал в селото три пъти, сега направи всекидневна пътека към него. ГЕРБ включиха и обичайния си арсенал – камионите с асфалт, носещи щедрото обещание за нови пътища, ако се подкрепи правилния кандидат. Обиколките на чиновниците от общината също ще останат в колективната памет на селото. ГЕРБ се бяха вкопчили в Лиляче като вампир в жертвата си, защото падането на селото щеше да разтресе техния модел и щеше да е наистина пробив в монолитната им схема за постоянни злоупотреби и корупция.
Но цялата тази медийна вакханалия добре показва едно – кого ГЕРБ продължават да имат за свой основен враг. Считам, че цялато това напрежение и карнавали всъщност са добра атестация за БСП – партията, която никога не поддаде на тази масовка на мускулите, медийните лъжи и тъпотии. Левицата няма от какво да се срамува в Лиляче – нито от своя кандидат, нито от своята кампания. Ние винаги ще сме на фронта, когато трябва да се воюва срещу това мутренско светоусещане, което разбива партии, налага нагло медийните си илюзии и краде като невидяло, защото е свикнало да бъде безнаказано. На това рано или късно ще бъде сложено край. Защото дори и в Лиляче победата ще е е пирова. Почакайте и ще видите…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *