Х.Коемджиева:Тя е радетел на закона, който живее извън него.

Ама как пошлостта и простотията безпардонно, нагло и арогантно затриват смислеността и надеждата на тая българска земя.

Тя е бивша Мис Силикон. Барат й циците в ефир и това й вдига рейтинга. Поне според нея. И според всички онези млади хора – потребители на евтиното днес – евтиното навлякло скъпите дрехи на модерността. То вече отдавна е напуснало очертанията на дискотеките и моловете и като черна, уродлива отрова е пропило във всички сфери на живота ни – органи на реда, артисти, политици, лекари, учени. Интоксикирахме извора, от който черпиме via vitalis – живителната сила, с която поддържаме живота на обществото ни. Предстои ни разпад.

Тя е тунингована и барната. Изкуствени вежди, изкуствени устни, изкуствени мигли, изкуствени идеали, изкуствен живот. Тя е радетел на закона, който живее извън него. Тя е потребител и продукт едновременно – на и за хора, които са над закона, над морала и над вас. Тя е продукт на нашата действителност и като такъв само ще я засили. Но никога промени.

Тя е невзрачна. Няма нови устни, нито изкуствени пърхащи мигли. Мъжете не извръщат глави след нея. Но и тя не обръща след тях. Забила е поглед в звездите и в книгите и е минала покрай пошлостта и безсмислеността, без да ги забележи. Тя е млад учен – човек виждащ отвъд повърхността. Там, където е смисъла. Тя е бракувана стока. Негодна да пасне в модела на обществото на потребителя-продукт. И тъй като не е продукт на нашата действителност е напълно годна да й противодейства.

Ако нашата действителност не караше с двеста. Срещу смислеността. За да я заличи като бъг в системата. А системата не търпи грешки. Защото всяка грешка е шанс за еволюция.

https://www.facebook.com/hristinakoemdzhieva/

Leave a Reply

Your email address will not be published.