Зеленски: Бруталните атаки на руската

артилерия в Донбас не спират

Бруталните атаки на руската артилерия в Донбас не спират и за ден – Славянск, Бахмут, Авдеевка. В среднощното си обръщение президентът Володимир Зеленски каза, че страната му ще се справи с руснаците само с помощта на модерни оръжия.

Можеш да спреш такива терористични действия само с модерни, прецизни и мощни оръжия. И искам да благодаря на Съединените щати за решението на осигурят на Украйна нов пакет военна помощ на стойност 400 милиона долара”, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски.

За масиран ракетен обстрел се съобщава и в южните части на Украйна. Сражения се водят в района на Николаев – стратегически град по пътя към Одеса.

Вицепремиерът на Украйна – Ирина Верещук, прикани гражданите да напуснат окупираните от Русия Херсон и Запорожие, уточни БНТ.

Според анализатори това означава, че Киев готви контраатаки в района. Руската страна съобщи за няколко атакувани от украинските сили квартали в Донецк.

Германското правителство е осигурило дългосрочни доставки на боеприпаси за противовъздушните системи „Гепард“, обещани на Украйна, съобщи списание „Шпигел“ като цитира правителствени източници, предаде ДПА.


Канцеларията на федералния канцлер Олаф Шолц, заедно с министерството на отбраната са намерили производител в Норвегия, който може да произведе повече боеприпаси за противовъздушната система, според публикацията.

източник:frognews.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *