Т. Йорданов: И да е пратена покана до ИТН, ние теоретично нямаме за какво да разговаряме

”Не знам да е изпращана писмена покана до ИТН за преговори. И да е пратена, ние теоретично нямаме за какво да разговаряме, тъй като водещите мандата са “Продължаваме Промяната” и те походиха по доста безумен начин”. Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пред БНТ.

“Първо, казаха, че няма да разговарят с политически представители повече, после започнаха да разговарят и да натискат отделно депутати от ИТН. Говориха с шестте отцепници и накрая стигнаха до нас, когато им останаха по-малко от 24 часа”, коментира той.


Предлагането на Кирил Петков и Асен Василев в правителството е съзнателно направено, за да не се реализира мандатът, смята Йорданов

“Действията им през тази седмица – дърпането, натискът на депутати и роднините им – точно от тези двамата – обезсмисля разговорите с тях под всякаква форма”

“Ако ПП върнат неизпълнен мандат, ГЕРБ ще върнат втория и опциите остават между БСП, ДБ и може би ние. Всяка една от тези партии предполагам, че няма да подходи по начина на ПП и ще се опита да състави правителство или да води разговори както си е по правилата – с политическите партии, с търсене на консенсус за програма за конкретни цели, състав на Министерски съвет”

На въпрос коя е най-голямата грешка на ИТН в този парламент, Йорданов заяви:

“Може би трябваше да се опитам по-рано да бия тъпана, че нещата не вървят добре в тази коалиция. Тя скърца още от януари-февруари. Още там трябваше да предизвикаме сериозни разговори и това е наша вина. Вина е, че се съгласявахме, включително с противоконституционни неща само за да бъдем в тази коалиция”.

източник:frognews.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.