Сандов: ”Продължаваме Промяната” поканиха ИТН на среща

Министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов обяви пред Нова телевизия, че от „Продължаваме Промяната” са поканили „Има такъв народ” на среща, но такава не е бил проведена.

„Аз мисля, че са ги поканили на разговор. Може да е имало някакви условия, но знам, че трябваше да има среща между тях. Виждаме, че има няколко души от ИТН, с които диалогът е невъзможен. Това чисто комуникационно създаде проблемите не само за това правителство, но и за последните две”, каза той.

По думите му съществува хипотеза след избори „Продължаваме Промяната”, Демократична България” и БСП да съставят мнозинство.

„ Много е динамична обстановката. През последните години се доказа, че в България може да се появи партия, която за 2 месеца да направи резултат, който е по-голям от наложени партии с твърди електорати”, допълни Сандов.

На въпрос дали Асен Василев ще успее да реализира мандат, или ще върне нереализиран такъв, Сандов каза следното:

„Това, което чухме снощи от него, не се е променило. На този етап не са осигурени 121 души като гарантирана подкрепа за правителство с първия мандат. След като беше сформирано правителството, аз излязох от ролята си на съпредседател на „Зелено движение”. Идеята ми беше да се фокусирам върху ролята си на вицепремиер и министър, но това ме изключи от формата на председателки съвет на ДБ, което е коалиционната форма за връзка”, поясни Сандов.

По думите му партията мандатоносител е тази, която провежда разговорите и прави опитите да осигури мнозинство.

„Ние, като коалиционни партньори, не говорим с представители на другите партии в опит да осигурим мнозинство на ПП”, каза още Борислав Сандов.

„На безпринципна основа и без да има конкретна програма и приоритети не бива да има правителство. Много е важно да има работещ парламент тази есен, защото има външни заплахи за България от най-различен характер, които изискват отговорно вземане на решения не от служебно правителство, а от редовно. Моята преценка е, че трябва да се направи опит за съставяне на правителство в това НС”, коментира министърът в оставка.

източник:frognews.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.