10 уникални съвета за перфектна кожа

Няма нищо по-хубаво от това да започнеш деня си с чиста, блестяща, сияеща кожа! Кожата на лицето ни изисква грижи всеки ден, за да бъде в перфектно състояние. От начина ни на живот до храненето, от физическата ни активност до вредните ни навици. Кожата е откровена до крайност и винаги издава, когато нещо не е наред. Затова ви предлагаме ви 10 уникални съвета за хубава кожа, които не включват скъпи козметични продукти. Опитайте ги още днес, заслужават си!

Следете какво казват устните ви

Когато усетите, че устните ви са сухи това е сигнал, че влажността в помещението е ниска. Овлажнете кожата си допълнително. Използвайте хидратиращи масла, например кокос и ший за тялото, арган и масло от шипки за лицето.

Хидратация

Тук не става дума просто да пиете достатъчно количество вода. Опитайте да си набавяте допълнителна хидратация с топли чайове, супи и храни, които задържат водата в себе си, например чия. Освен това, използвайте хидратиращи кремове и спрейове с термална вода, които да утоляват жаждата на кожата ви отвън навътре.

Омега-3

Кожата ни обича правилните мазнини. Те я поддържат млада и жизнена за по-дълго. Хапвайте по-често мазна риба, авокадо, ленено семе и ядки.

Цинк

Цинкът има невероятната способност да поправи щетите по нашата кожа – бръчици, неравномерен тен и най-вече – упоритото акне. Според дерматолозите, цинкът е изключително важен, за да се справим с пъпките и раздразненията по кожата. Ще намерите богато съдържание на цинк в червеното месо, нахут, боб, тиквените семки, бадемите и кашуто.

Антиоксиданти

Свободните радикали, които се натрупват в тялото ни, бавно унищожават клетките на кожата, а както знаем тяхното възстановяване е в основата на нашето здраве и красота. Затова нека обогатим диетата си с антиоксиданти, които да ни помогнат да запазим младостта си за по-дълго. Добавете в диетата си спанак, киви, зеленолистни зеленчуци, моркови, сладки картофи, боровинки, броколи, яйца, кейл.

Суперхрани

Зелените суперхрани акто спирулина, хлорела, моринга и алфа-алфа са изключително богати на витамини и минерали, които са суперхрана не само за тялото ни, но и за кожата ни. Добавяйте ги в смути или прясно изцеден сок и си гарантирате не само силен имунитет, но и красота!

Алое вера

Алоето има прекрасни предимства за нашата кожа. То съдържа цяло богатство от хранителни и лечебни съставки, сред които витамин А, В1, В2, В3, В6, В9, В12, С, Е и минерали като калий, магнезий, фолиева киселина, калций, желязо и растителни ензими. Тъй като алое вера гелът е богат на витамини Е и С, той има силни антиейдж свойства и ако го използваме редовно със сигурност ще забавим процесите на стареене на кожата. Но най-вече, ще поддържаме здравия й и блестящ вид!

Оставете кожата да диша

Гримът, без значение колко е качествен, действа като бариера. Кожата ни не може да диша, когато сме поставили отгоре фондьотен, пудра, хайлайтър и т.н. Почиствайте кожата си веднага, след като се приберете вкъщи и й позволявайте да бъде без грим колкото може по-често.

Минете на „смартфон детокс”

Обсесията по собствения ви смартфон може да е в основата на повишените ви нива на тревожност и стрес, според нови проучвания. Те на свой ред влияят на вида на кожата. Затова опитайте да направите един дигитален детокс за седмица, в който да използвате телефона си само по предназначение – за разговори. Ще усетите как изведнъж имате толкова много свободно време, което ще можете да инвестирате в грижа за себе си!

Раздвижете се

Есента е идеалният сезон да възобновите тренировките. Времето става по-хладно, дните по-къси, а ние имаме нужда от движение и тонус. Изпробвате нови упражнения или групови активности. Какъвто и спорт да изберете най-важното тук е движението. Само 30 минути пилатес, йога или бягане в парка на ден са достатъчни, за да тонизираме тялото си, да раздвижим кръвообращението и да направим своя прекрасен ритуал за красота и добро настроение!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *