Семерджиев и закрилниците му ще чакат да забравим

Обществото е настръхнало и с основание, след трагедията, която се разигра на столичния булевард “Черни връх”, при която две млади жени загубиха живота си, след като уж издирваният Георги Семерджиев ги помете с колата си.

Жестокият инцидент е огледало на света, в който живеем. И доказателство, че колкото и да си затваряме очите пред корупцията, калинките, мафията, безотговорните институции  и всичко гнило в държавата ни, жертвите ще сме ние.  Винаги ще плащаме за мълчанието си с най-ценното – живота. И ще ни боли най-много, когато децата умират заради непукизма ни.


Георги Семерджиев е живото доказателство за това как беззаконията се превръщат в норма на живот. Протестите на хората са само видимата част на отзвука от кървавата  баня, разиграла се на кръстовището до търговския център. Бъдете сигурни, че десетки служители на различни ведомства и най-вече в МВР сега треперят за местенцата си. Знаят, че сега няма как да им се разминат проверките, за да се разбере как така човек с толкова прегрешения зад гърба си,  е дерибействал безнаказано.


Голяма част от блюстителите на реда ще започнат да се топят един друг – познат прийом за отърваване, ако ножа опре до кокала. Не малка част ще се сетят за старите си болежки и ще се въоръжат с болнични. Трети пък ще решат, че им е време да си вземат отпуската и ще забегнат възможно най-далече от епицентъра на събитията. Платена, неплатена, без значение. Ще има и такива, които ще потърсят тих пристан и ще опитат да се преместят на друга работа, отново в системата на МВР. 


Тези подводни течения повличат държавните институции при  всеки критичен момент като този, в който две невинни деца си отидоха бадева. И за съжаление, оцеляват, кажи – речи с минимални щети. До следващото сътресение. 


Спомням си как обществото ни безмълвно посрещна в средата на 2020 г. новината за мижавата присъдата от година и половина условно срещу прокурорския син Бисер Андреев. На 5 август 2011 г. служителят на съдебна охрана смъртоносно помете двама млади хора  – Николай Спасов и приятелката му Паола Тодорова на бул. “България”.  Трагедията не слезе от първите страници на медиите в продължение на няколко седмици. Но с времето темата стана безинтересна, а съдебната сага приключи с минимални щети за извършителя, както обичат да казват ченгетата.  


Трагедията, причинена от Георги Семерджиев придоби още по-изкривена форма от тази, при която колегата Милен Цветков загуби живота си. Защото наркотиците  се превърнаха едва ли не само само в  един от многото “акценти” на апокалиптичната картина. Тя се оказа “украсена” с фалшива шофьорска книжка, полицейска палка,  сини лампи,  гепени номера и какво ли още не. 


Най-големият ни враг като че ли се оказва времето.  На него сега ще разчита белязания с кръстове отгоре до долу мъж. Търпеливо ще чака да спрем да говорим, да търсим, да настояваме и… да забравим.  Бъдете убедени, че на същото ще разчитат и неговите закрилници. Ще сгрешите, ако си мислите, че са малко.     

източник:frognews.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *