Доц.Мангъров:Лекарството на Файзер не струва.

Maтериал за размисъл:
“Антъни Фаучи, главният медицински съветник на президента Джо Байдън, получи рецидив на симптомите на Covid-19, след приемане на антивирусния препарат Paxlovid на Pfizer Inc. Въпреки че е напълно ваксиниран и два пъти бустиран (общо 4 дози) , Фаучи се зарази с Covid по-рано този месец и му беше предписан Paxlovid поради възрастта му – 81 – което го излага на висок риск от развитие на усложнения.
“След като приключих петте дни с Paxlovid, резултатът ми при антигенен тест в три поредни дни беше отрицателен“, каза Фаучи във вторник по време на събитие на Global Health Forum на Foreign Policy. „И след това на четвъртия ден, само за да съм абсолютно сигурен, се тествах отново. Оказах се отново положителен.”
Десетки пациенти съобщават за феномена, (често наричан Covid rebound или Paxlovid rebound) на възобновяване на симптомите след прием на пълен курс от лекарството на Pfizer. През май главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла каза, че лекарите могат да предписват втори курс на лечение на такива пациенти, но американските регулаторни органи по лекарствата заявиха, че няма доказателства, че повторението ще помогне.”
BLOOMBERG. COM

(Заглавието е на сайта)

Leave a Reply

Your email address will not be published.