Велизар Енчев:АНТИКОМУНИЗМЪТ И РУСОФОБИЯТА НА ЕЛИТ И ИНТЕЛИГЕНЦИЯ ПОГУБИХА БЪЛГАРСКАТА КАУЗА В МАКЕДОНИЯ

АНТИКОМУНИЗМЪТ И РУСОФОБИЯТА НА ЕЛИТ И ИНТЕЛИГЕНЦИЯ ПОГУБИХА БЪЛГАРСКАТА КАУЗА В МАКЕДОНИЯ

Антикомунизмът и русофобията на родна почва са контрапункт на патриотизма и отстояването на националните интереси. Това ясно се видя при падането на ветото над македонското еврочленство, когато знакови антикомунисти и русофоби загърбиха националния интерес заради лоялността си към евроатлантизма. Ето някои факти по този казус:
Антикомунистът и русофобът Андрей Ковачев, който като евродепутат от ГЕРБ искрено се бори за българската кауза в Македония, изведнъж се отрече от каузата и подкрепи падане на ветото. Защото СР Македония трябвало да се спаси от… руското влияние. Свещена простота!
Струва ли си да обсъждаме пламенния антикомунист и русофоб Александър Йорданов, попаднал в евролистата на ГЕРБ като знаков седесар? До 24 юни той бранеше ветото и громеше македонизма на президента Пендаровски. Но щом ГЕРБ свали ветото, Ал Йо изригна като Везувий срещу комунисти и русофили, които коварно минирали пътя на братята-македонци към лелеяното евросемейство.
Дни преди падане на ветото в Народното събрание проф. Павлов, проф. Кочева и проф. Овчаров посетиха Европарламента и като лъвове отстояваха истината за македонизираната ни история. Но когато антикомунистическото и русофобско мнозинство в НС свали ветото, тримата историци се отрекоха от брюкселските си филипики срещу македонизма и подкрепиха политкоректната директива на Брюксел по “македонския въпрос”. Щото така македонизмът щял да се европеизира. Така антикомунизмът и русофобията редактираха и историческите факти.
Антикомунистите и русофобите наистина са с диагноза, замъгляваща разсъдъка и погубваща националните идеали и на интелигенцията, и на политическия елит.
Дясната интелигенция, десният елит!

Leave a Reply

Your email address will not be published.