Джефри Сакс:Произходът на COVID-19 не е природен, а тръгва от американска биолаборатория.

Джефри Сакс е един от най-известните икономисти в света. За мен – един от най-вредните в периода, в който поддържа шоковата терапия. Сакс обаче е председател на комисия за справяне с коронавируса на The Lancet, може би най-познатото, реномирано медицинско научно списание в света. Освен това е и директор на Центъра за устойчиво развитие на Колумбийския университет. И специален съветник на редица генерални секретари на ООН. И още хиляда позиции. Впрочем, завършил е Харвард. И е американец.

Преди повече от две седмици на конференция, организирана от бившия премиер на Испания Сапатеро, проф. Сакс казва вкратце:

  • живеем в хаос;
  • има достатъчно доказателства, че произходът на COVID-19 не е природен, а тръгва от американска биолаборатория. Нито в САЩ, нито където и да е се води разследване. (От мен – Сакс не само одобрява ваксините, той настоява да се прекрати т.нар. ваксинационен национализъм, т.е. богатите държави да пазят ваксините само за своите граждани. И още нещо – САЩ веднага обвини Китай за коронавируса.);
  • САЩ натиска НАТО да се разширява все по на изток и все по на изток. Наливат милиарди във въоръжение. Ако някой смята, че това не е провокация, провокация е;
  • САЩ не са световен лидер. Но още се мислят за такъв, което води до вземане на ужасно грешни решения;
  • ЕС не успява да запълни празнината;
  • САЩ водят яростно противопоставяне срещу Китай. Не спират да повтарят на Тайван, че ще го защитят. А това създава напрежение. (От мен – отношенията Китай-Тайван непрекъснато се изострят през последните месеци, преди дни американски представител направи изявление, чиято цел беше единствено да провокира Китай. Отговорът гласеше приблизително: “Ако Тайван агресира, ще го унищожим за нула време.”);
  • когато се опитам да говоря по тези теми, никой не ме публикува. А аз по принцип нямам никакъв проблем в това отношение, писал съм и са публикувани хиляди мои текстове.

Основната му теза е, че е нужно регионално сътрудничество. А противопоставянето, което продуцира САЩ, пречи на съвместните действия срещу или за адаптиране към глобалното затопляне. Всичко по-горе казва, за да обясни вредата от това поведение на американските управляващи.

Това се случва на 15 юни. Днес две изречения по темата се появяват в Поглед.инфо. В другите български медии няма информация. В чуждите също трудно се открива. Сякаш няма значение какво се случва в света. Сякаш това е била кротка раздумка между кварталните пияници, на които обичайно не обръщаме внимание. За да може след това да се появи поредната куха управленска глава и да каже, че Джефри Сакс е взел едни 4000 лв. например.

Правят ни на глупаци. Машината има нужда от пушечно месо.

Leave a Reply

Your email address will not be published.